SD:s presschef Henrik Gustafsson tycker att Perez förtroende är förbrukat. Foto: Sverigedemokaterna/SVT

SD:s presschef: Förtroendet för Perez är förbrukat

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna tycker att uppgifterna om David Perez uteblivna skatt är ”graverande”. Det uppger presschef Henrik Gustafsson i en skriftlig kommentar till SVT Uppsala.

David Perez är regionråd och sitter i Uppsalas kommunfullmäktige. Han har tidigare varit nämndeman. David Perez ska betala 6,2 miljoner kronor i skatt sedan tillgångar förts över till hans bolag utan att redovisats.

Enligt presschefen kände Sverigedemokraterna inte till skattesmällen.

Henrik Gustafsson menar att man inte ”kan sitta kvar som regionråd eller som företrädare för Sverigedemokraterna” om man systematiskt undanhållit pengar från staten på det här sättet.

”Då inte minst om det rör sig om uppsåt”, skriver presschefen.

Sverigedemokraterna ska nu utreda saken internt och prata med David Perez för att försöka reda ut vad som hänt.

David Perez kommenterar Skatteverkets beslut i en skriftlig kommentar till SVT Uppsala:

”Skatteverkets beslut grundar sig i felaktiga uppgifter. Beslutet kommer att överklagas. Om rätten går på Skatteverkets linje så kommer jag givetvis att betala denna denna extrabeskattningen, men det kommer först att prövas rättsligt om Skatteverket verkligen har gjort rätt bedömning”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer