Gunnar Larsson sitter bland annat i kommunfullmäktige i Knivsta. Foto: Q Image AB/SVT

SD-politiker skickade video med Hitler

Uppdaterad
Publicerad

Gunnar Larsson (SD) har skickat vidare mejl med innehåll som kan tolkas rasistiskt. Bland annat har han skickat en video med Adolf Hitler till partikollegor.

Sverigedemokraten Gunnar Larsson i Knivsta ska ha skickat flera mejl med innehåll som kan tolkas rasistiskt till andra sverigedemokrater i Uppland. Ett av videoklippen som han skickade vidare ska ha visat tyska plan från andra världskriget som bombar en moské och Adolf Hitler som dansar efteråt, enligt P4 Uppland som var först med att rapportera om detta.

Gunnar Larsson (SD) bekräftar för SVT Nyheter Uppsala att han skickat vidare flera mejl som han fått skickat till sig. Bland annat ska han ha skickat vidare videon med Hitler. Han säger att han gjorde det för att han inte förstod budskapet riktigt.

”En faktakontroll”

– Det stämmer att jag har skickat det vidare för att få klokskap och veta var det kommer ifrån. Det är som en faktakontroll att jag skickade det vidare.

Gunnar Larsson sitter i kommunfullmäktige i Knivsta och har under åren har haft höga positioner inom Sverigedemokraterna i länet.

Från partiet centralt, genom pressekreteraren Christian Krappedal, låter man hälsa att ”det inte är acceptabelt” och att händelsen nu ska utredas: ”Uppgifterna är allvarliga”, uppger man i ett skriftligt svar till SVT Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.