Sverigedemokraterna startar en intern utredning kring Gunnar Larssons mejl. Foto: TT

SD ska utreda Knivstapolitikers Hitler-mejl

Publicerad

Nu uppger Sverigedemokraterna att de startar en intern utredning med anledning av Knivstapolitikern Gunnar Larssons mejl. De hänvisar till att de har nolltolerans mot rasism.

Under måndagen kom det fram att Gunnar Larsson (SD), som sitter i kommunfullmäktige i Knivsta, ska ha skickat mejl med innehåll som kan tolkas rasistiskt. Bland annat har han skickat vidare mejl han fått som innehåller en video där Hitler figurerar, som P4 Uppland var först med att rapportera om.

– Uppgifterna är allvarliga och kommer leda till intern utredning. Sverigedemokraterna är ett parti med nolltolerans emot rasism och extremism, givetvis är det inte acceptabelt att sprida vidare innehåll av denna karaktär, skriver Christian Krappedal, pressekreterare Sverigedemokraterna, i ett mejl till SVT Nyheter Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.