SD-topp i Uppsala krävs på över tio miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas regionråd i Uppsala, David Perez, krävs på totalt 10,5 miljoner kronor av Skatteverket. Det rör sig både om utebliven skatt och straffavgift för att inte ha upplyst om sina inkomster, rapporterar Upsala Nya Tidning.

Sedan tidigare var det känt att Perez krävs på 6,2 miljoner kronor i utebliven skatt. Han menar själv att Skatteverkets krav är felaktigt och har överklagat det till förvaltningsrätten. Regionrådets försvar går ut på att han utnyttjats av andra som velat undgå skatt, enligt UNT.

David Perez är även riksdagsledamot, men han tog tjänstledigt från det uppdraget i januari, när det första avslöjandet om utebliven skatt kom.

Sverigedemokraterna vill inte kommentera de nya uppgifterna.

– Då det handlar om en pågående utredning och process har vi i nuläget ingenting nytt att kommunicera utöver det som hittills redan sagts. Vi inväntar ytterligare information i ärendet, skriver pressekreterare Ludvig Grufman i en kommentar till TT.

Så här lät det i februari:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.