Beata Olsson och Sara Olai talar om gårdagens skrällseger och klivet upp till högsta ligan. Foto: SVT Uppsala / Adam Sjöborg

Efter storsegern – de vill bli Uppsalas främsta fotbollslag

Uppdaterad
Publicerad

IK Uppsala firade steget upp i Allsvenskan natten lång. Och nu satsar de på att bli Uppsalas bästa allsvenska lag.

– Vi hoppas att Sirius publik även vill titta på oss, säger Beata Olsson, forward i laget.

Uppsala har nu inte bara ett utan två fotbollslag i fotbollens toppligor – ett i damallsvenskan och ett i herrallsvenskan.

IK Uppsala säkrade sin plats på bortaplan under söndagen genom att slå Hammarby med 3-1. Och i vår tar de sig an planen på Studenternas för att toppa formen och sikta mot nya höjder.

IK Uppsala

– Känslan man hade efter slutsignalen är ju känslan man har med sig även idag, det är helt fantastiskt, säger Sara Olai, högerback.

Allsvenskt spel kräver flexibilitet

När SVT Nyheter Uppsala träffar IK Uppsalas Beata Olsson och Sara Olai har de svårt att ta in att de ska spela i allsvenskan nästa år.

– Man fattar inte men det kommer att bli bättre motstånd, roligare och större uppmärksamhet kring laget nästa år, säger Beata Olsson.

En av utmaningarna nästa säsong tror de blir att kombinera spelandet med vardagslivet.

– Det krävs ju att man har en arbetsgivare som kan vara flexibel för att det faktiskt ska gå runt. Man hinner ju inte vara hela dagar på jobbet när man ska hinna träna också, säger Sara Olai.

Vilket lag är Uppsalas bästa nästa år, Sirius eller IK Uppsala?

– Vi är självklart bäst.

Nu väntar IK Uppsala på att rekrytera flera nyförvärv för att komplettera inför den stora allsvenska utmaningen 2020.

I klippet ovan kan ni se hur spelarna reagerar på matchbilderna dagen efter segern.

Beata Olsson och Sara Olai ser gårdagens segerintervju, dagen efter den stora fotbollsskrällen. Foto: SVT Uppsala / Adam Sjöborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IK Uppsala

Mer i ämnet