Lars Olsson, ordförande Västra sidan. Foto: SVT

Siriusfans upprörs över Dalkurds flytt

Publicerad

Gårdagens besked om att fotbollslaget Dalkurd flyttar till Uppsala, rör upp känslor hos Sirius-fansen.

Dala-laget Dalkurd från Borlänge har på 13 år lyckats ta sig från ett sysselsättningsprojekt för ungdomar till allsvenskan. Nu vill de att Uppsala blir deras hemmaplan. Något som inte uppskattas av Sirius-fansen.

– Jag tycker det är väldigt tråkigt. Sirius har kämpat i många år för att få bättre förutsättningar och plötsligt när Dalkurd kommer hit så lovas det guld och gröna skogar, säger Lars Olsson, ordförande för Västra sidan.

Dalarna – Dalkurd

”Mest negativt”

I och med flytten hit får Uppsala två allvenska fotbollslag. Kommunen har redan börjat titta på tänkbara tränings-lösningar och gett Österängen IP som ett förslag.

– Känns som att vi blir ganska överkörda av kommunen. Uppsala är inte redo för två elitlag. Jag tror vi kommer få slåss om både spelare och sponsorer. Det är mest bara negativt, tyvärr, säger Lars Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Dalkurd

Mer i ämnet