Mathias Olsson under en föreställning på Uppsala Stadsteater. Foto: Uppsala stadsteaterVisa alla (2)
Visa alla (2)

Skådespelaren Mathias Olsson död

Publicerad

Uppsala stadsteater meddelar nu att resterande föreställningar av ”Den goda människan i Sezuan” ställs in efter skådespelarens bortgång. ”Det är inte möjligt att spela vidare” säger teaterchefen.

– Mathias var en väldigt omtyckt och kär kollega som har jobbat på teatern i många år. Han kommer att vara saknad av alla på teatern och av vår publik, säger teaterchefen Petra Brylander till SVT Nyheter Uppsala.

Petra Brylander berättar att hon kommit fram till att det inte är möjligt att spela klart de sju föreställningar av ”Den goda människan i Sezuan” som återstår.

– Nej, vi ställer in. Mathias hade en så stor roll i pjäsen.

”Vi är som en familj”

Bakom scenen har man redan ställt fram ett porträtt på Mathias Olsson och ytterligare ett kommer att ställas fram i teaterns foaje.

– Även om det inte var vi kollegor som stod Mathias närmast så kan man säga att vi är lite som en familj här på jobbet, avslutar Petra Brylander.

Tilldelades stipendium i fjol

Mathias Olsson har varit fast anställd på teatern sedan 2011. I ett pressmeddelande skriver stadsteatern att han förra hösten tilldelades Teaterförbundets Fred Gunnarssons stipendium ”för ett konstnärligt skapande som, med nyfikenhet och engagemang, ger oss utmanande och berörande upplevelser”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer