Den rullande rampen är byggd av en gammal husvagn. Foto: Ramin Takamoli/SVT

Barn får lära sig skejta i ombyggd husvagn

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen Enköpings extremsport har byggt en skejtramp av en gammal husvagn. Under sommaren har man åkt runt i kommunen och lärt barn och ungdomar att åka skateboard.

Föreningen har under sommaren haft daglig verksamhet för ungdomar och barn. Verksamheten består i flera olika projekt där deltagare, förutom skateboard, har haft möjlighet att ägna sig åt kultur och musik.

Fick idén från nätet

Projektet har varit uppsökande och föreningen har åkt runt till fritidsgårdar, parker och fritids. I lördags hölls det sista planerade stoppet i Örsundsbro. Idén till den rampen fick föreningen när de såg en annan miniramp på nätet.

– Vi såg en bild på internet om en ramp på hjul och sen tänkte vi att man kan ta en gammal husvagn bygga om den. Vi ritade och socialpsykiatrin i Enköping hjälpte att oss bygga den. Det var för att vi ville komma ut från hallen till andra ställen runt om på landet, säger Fredrik Kinnbo ordförande för Enköpings extremsportsförening.

Varför gör ni det här projektet?

– Jag tycker att det är viktigt att kommuner och samhället satsar mer på skateboard. Det är en alternativ sport som passar många och fångar upp många ungdomar som kanske inte trivs med lagsport som till exempel fotboll. Gör man en ramp på en ort så kommer massor med ungdomar men även äldre.

Mer än bara skateboard

För föreningen är skateboard mer än en extremsport och man har under projektet samarbetat med både musiker och konstnärer.

– Skateboardkulturen är stor och bred så vi har alltid med oss musik, grafitti eller andra konstnärer som pratar om skateboard. Små barn får testa och många är rädda i början men med lite hjälp kommer de över sin rädsla ser att det är kul, säger Fredrik Kinnbo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.