Therese Blixt och pappa Jim Blixt upptäckte skelettet under renoveringen. Hör Jim berätta mer i klippet. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Barnskelett ramlade från innertak under renovering

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen fick polisen in ett udda samtal. I samband med att ett hus från 1700-talet skulle renoveras i Åkerby i Tierps kommun ramlade en låda ner med ett makabert fynd. 

Jim Blixt och hans dotter håller på att renovera ett gammalt hus i Skärplingetrakten. När de skulle ta ner ett innertak på en vind tillsammans med snickare på söndagen ramlade en låda ner.

– Det var rökigt och dammigt och vi gick till fönstret för att titta i lådan. Där i låg ett barnskelett och det var något slags tyg runt, säger Jim Blixt.

Huset är byggt före 1790-talet och Jim Blixt och hans dotter tog över det i början av juli. Han tror inte att någon varit där skelettet hittades på många år.

– Jag blev inte rädd men det var en obehagskänsla och det kändes olustigt.

Nu ska skelettet undersökas

Polisen misstänker att skelettet kan ha legat där väldigt länge.

– Men vi kan inte helt utesluta att det hänt i närtid och därför utreds det som mord. Hur länge det legat där får den rättsmedicinska undersökningen avgöra och så ska vi försöka ta reda på hur barnet avlidit, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisregion Mitt.

I videon ovan visar Jim Blixt var lådan trillade ner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.