Offret sköts medan han satt i en bil. Foto: Utryckning Uppsala

Sköts med automatvapen under biljakt – allt finns på film

Publicerad

Under biljakten i Gottsunda sköts det med både pistol och automatvapen – och en person träffades.

Enligt åklagaren var det bara en tillfällighet att offret inte dog.

Nu åtalas en man i 25-årsåldern misstänkt för mordförsök.

I mitten av juni förra året larmades polisen om skottlossning i Gottsunda centrum. Flera skott hade avlossats mot en bil och en man som satt i fordonet träffades.

Tidigt fick polisen uppgifter om att det rörde sig om två gärningsmän, varav en greps först i april och har sedan dess suttit häktad. Mannen åtalas nu misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Han nekar till brott.

Skjutningarna i Uppsala 2019

– Det har varit en biljakt där man från ena bilen skjutit med pistol och automatvapen mot den andra bilen. Den här personen satt på passagerarsidan med automatvapnet och avlossade en mängd skott, så det kan inte vara annat än försök till mord, säger åklagare Anne Sjöblom.

Händelseförloppet fångades på övervakningskameror och filmen – tillsammans med vittnesmål – är en del av bevisningen som kommer att läggas under rättegången.

Den andre gärningsmannen är ännu inte identifierad.

– Målsägare har inte velat delta i utredningen, säger Anne Sjöblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Mer i ämnet