• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

30-årig man avled under fredagskvällen Foto: Utryckning Uppsala

Skottskadad man har lämnat sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern sköts till döds i Gränby i Uppsala under fredagskvällen. En man i 20-årsåldern skottskadades, men har kunnat lämna sjukhus.

Det var klockan 21.38 på fredagskvällen som flera personer slog larm om skottlossning i Gränby i Uppsala. En man i 30-årsåldern avled och en annan man fördes skadad till sjukhus. På lördagsförmiddagen kunde den skadade, en man i 20-årsåldern, lämna sjukhus.

– Han har varit på sjukhus men är inte kvar, säger Karl Jigland vid åklagarmyndighetens presstjänst.

Åklagaren förtegen

Åklagaren vill inte gå in på eventuella misstankar eller om den personen har hörts. Man vill heller inte uttala sig om man söker efter en eller flera gärningspersoner. Teknisk utredning pågår på platsen.

– Sedvanliga utredningsåtgärder pågår. Det är fortfarande i ett tidigt skede så det råder förundersökningssekretess.

Händelsen utreds som mord och försök till mord. Ingen person är gripen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningarna i Uppsala 2018

Mer i ämnet