Polisen sökte tidigare i veckan igenom samma bil som senare ska ha beslagtagits. Foto: Utryckning Uppsala

Uppgifter: Husrannsakan och beslag i Gränby efter dödsskjutningen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har genomfört en husrannsakan och gjort beslag i Gränby i Uppsala. Men åklagarmyndighetens pressjour vill inte säga något om ett eventuellt samband med gårdagens dödsskjutning.

Enligt uppgifter till SVT så genomfördes en husrannsakan i området redan under natten. En vit bil togs i beslag. Ägaren är en man i 20-årsåldern. Ytterligare en bil har beslagtagits under lördagen.

Åklagarmyndighetens pressjour har inga uppgifter kring vare sig beslaget av bilarna eller den husrannsakan som gjorts.

Skjutningarna i Uppsala 2018

– Det finns inga uppdateringar i ärendet. Jag har varit i kontakt med jouråklagaren och han vill inte kommentera något utöver det vi gått ut med tidigare, säger Karl Jigland vid åklagarmyndighetens presstjänst till SVT Uppsala vid 16-tiden.

Samtidigt rapporterar Aftonbladet att en man som försvunnit från brottsplatsen i en vit bil nu söks av polis.

Det var på fredagskvällen som flera personer slog larm om skottlossning i Gränby i Uppsala. En man i 30-årsåldern avled och en annan man fördes skadad till sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2018

Mer i ämnet