Två personer skottskadades i samband med en skjutning på en pizzeria i Flogsta. En av dem opererades i natt. Foto: Utryckning Uppsala

Skottskadad opererad i natt

Uppdaterad
Publicerad

En av de två personer som skottskadades i samband med en skottlossning på en pizzeria i Flogsta på fredagskvällen opererades i natt. Ingen av de skottskadade ska ha livshotande skador.

Flera skott avlossades inne på en pizzeria i Flogsta i Uppsala på fredagskvällen. Två personer träffades och vårdas på Akademiska sjukhuset. En av dem opererades i natt men i nuläget görs bedömningen att deras skador inte är livshotande, enligt polisen.

Skottlossningen tros vara en uppgörelse mellan kriminella, där uppgifter tyder på att den ena personen träffades av misstag. De skadade är båda mellan 20 och 30 år, och känner inte varandra, enligt polisen. Upsala Nya Tidning skriver att en av de skadade är en student från Nederländerna.

Skottskadade ska förhöras

Under lördagen kommer polisen att fortsätta med utredningsåtgärder. Den tekniska undersökning på brottsplatsen kommer att fortsätta och förhör med de skottskadade och vittnen kommer att hållas.

En förundersökning om försök till mord är inledd, men någon misstänkt är ännu inte gripen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningen på pizzerian i Flogsta

Mer i ämnet