Foto: SVT

SM i friidrott i Uppsala genomförs inför tomma läktare

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det snart dags för SM i friidrott i Uppsala, första gången på 20 år. Men på grund av coronapandemin kommer det inte bli som tidigare.

– Folkfest var det vi såg framför oss, men nu är det ju en annan situation. Ingen publik alls kommer det att vara, säger Per Måwe, SM-general.

Ledare och aktiva kommer endast vara inne på arenan när de ska tävla. Man kommer även dela in arenan i olika zoner, där max 50 personer får vistas samtidigt och varje gren kommer ha varsin zon. Personer som tillhör riskgrupper kommer inte vara med och delta.

-Till exempel personer över 70 år kommer inte vara inne på arenan, vi kommer naturligtvis inte ha någon id-kontroll men alla får ta sitt ansvar, säger Anders Gustafsson, tävlingsledare för SM.

SVT kommer sända SM i friidrott live den 14-16 augusti.

– Jag upplever det som att det är ett väldigt sug efter tävlingar och det här är ju en av få tävlingar som den svenska eliten möter varandra. Så det är ju väldigt spännande att se hur det blir och hur folk har kunnat hantera sin träning under pandemin, säger Per Måwe.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.