SMHI: stor risk för skogsbränder i Uppland

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat en varning om att det är stor risk för bränder i skog och mark. De gäller i hela Uppsala län och personer uppmanas till stor försiktighet vid eldning utomhus.

Det är nu en stor samt mycket stor antändningsrisk i Uppsala län, från de centrala delarna av länet och utåt kuststräckan. Eld skulle vid uppkomst av en brand spridas lätt.

SMHI uppmanar till att stor försiktighet vid eldning utomhus. Enligt Länsstyrelsen i Uppsala län råder det ännu inget eldningsförbud.

– Man måste vara försiktig och använda sunt förnuft om man ska elda eftersom det är väldigt torrt ute, säger Gudrun Orava, kommunikatör vid Länsstyrelsen i Uppsala län.

Uppsala brandförsvar meddelar att all eldning sker på eget ansvar.

– Nederbörden har kommit ojämnt så det skiljer sig åt i skog och mark nu. Det är väldigt torrt på vissa ställen och blött på andra. Vi vädjar om försiktighet, säger Thomas Landberg, produktionssamordnare vid Uppsala brandförsvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer