Margareta ”Maita” Ericson från Uppsala valde att bygga ett eget hemmagym för att kunna fortsätta vara aktiv även under sin karantän. Foto: SVT/Privat

80-åriga ”Maita” ledsnade på karantän – byggde sitt eget hemmagym

Uppdaterad
Publicerad

Margareta ”Maita” Ericson har gymmat sedan hon gick i pension för 15 år sedan. Men i samband med spridningen av coronaviruset har hon inte haft någon möjlighet att träna som tidigare. Ett problem som hon löste genom att bygga ett hemmagym i sitt vardagsrum.

En timmes cirkelträning i hemmagymmet, sedan en rask utomhuspromenad med stavar, och så avslutningsvis lite rörlighetsträning.

Så ser en vanlig dag ut för snart 80-åriga Margareta Ericson från Uppsala. För hon har precis som många andra pensionärer som tillhör riskgruppen för coronaviruset, valt att isolera sig i hemmet.

Coronaviruset i Uppsala

När SVT Nyheter Uppsala möter henne är hon på väg ut i solen för att ta en av sina dagliga promenader.

– Jag brukar ju annars gå och träna på ett gym och det saknar jag väldigt mycket. Så jag har faktiskt byggt upp ett gym hemma, säger Margareta ”Maita” Ericson.

Titta på klippet för att höra mer om hennes träning och för att få se bilder från hennes hemmagym.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet