Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera ur Uppsalas brandförsvar deltog – se när de hedrar Soha Saad och hör deltagarna om känslorna efter sprängdådet. Foto: Frida Wallin Nilsson/SVT

Soha Saad hedrades med ljusmanifestation i Fullerö och Storvreta

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen förlorade Soha Saad sitt liv i den kraftiga explosionen i Fullerö utanför Uppsala. Under söndagen ordnades en ljusmanifestation vid Storvreta centrum. Kyrkoherden Eva Åsjö beskriver det som en samling och protest mot våldet.

– Det är viktigt att samlas och visa att vi är många som vill ha ett samhälle där vi bryr oss om varandra, säger Eva Åsjö.

Under torsdagsmorgonen skakades Fullerö, norr om Uppsala av en kraftig explosion. En explosion som tog livet av den nyexaminerade läraren Soha Saad, på 24 år. Soha Saad ska inte ha varit den tilltänkte måltavlan, utan en granne utan gängkoppling.

Två ljusmanifestationer anordnades av Ärentuna församling under söndagenskvällen i Storvreta centrum och Fullerö park.

Syftet var att hedra Soha Saad och andra drabbade av våldet, och för att stå upp för ett tryggt samhälle.

”Vill inte ha ett samhälle som präglas av våld”

Redan i torsdags öppnade Ärentuna upp församlingsgården och kapellet, för människor som var oroliga. De åkte också ut till Fullerö på eftermiddagen för stödsamtal.

Men Eva Åsjö, säger att hon senare kände att de ville göra något mer.

– Vi måste manifestera att vi vill inte ha ett samhälle som präglas av våld, säger Eva Åsjö.

Se ljusmanifestationen i klippet ovan.

Bild från den andra ljusmanifestationen, i Fullerö Hage. Manifestationen samlade hundratals personer. Foto: Mickan Palmqvist/TT
Bild från söndagens andra ljusmanifestationen, i Fullerö Hage, Storvreta norr om Uppsala, med anledning av sprängdådet tidigare i veckan då 24-åriga Soha Saad dödades. Foto: Mickan Palmqvist/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.