Statsminister Stefan Löfven (S), presskonferens, Uppsala polishus Foto: SVT

Statsministern: ”Nationen ska knäcka den organiserade brottsligheten”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen besökte Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) Uppsala. På agendan stod frågor om trygghet och kriminalitet och han besökte bland annat polishuset.

– Vi måste stoppa tillförseln till brottsligheten, säger Stefan Löfven (S), under en pressträff.

2019 var ett rekordår vad det gäller skjutningar, och sett till antalet invånare var det flest skjutningar i Uppsala. Enligt Stefan Löfven är det viktigt att ge polisen ökade resurser.

– Under förra året anställdes 1 100 nya poliser i Sverige, som kom från sin utbildning. Polisen ska vara mer synlig runt om i vårt land, säger han.

Stoppa rekryteringen till brottsligheten

Utöver nya poliser nämner Stefan Löfven även vikten av att stoppa nyrekryteringen till den organiserade brottsligheten.

– Det är viktigt att visa hårdhet och bestämdhet här och nu. Men vi måste också jobba förebyggande och stoppa tillförseln till brottsligheten.

Under dagen besökte statsministern även Gränbyskolan, Gamla Uppsala buss samt Lyckträffen och äldreboendet Estrids gård i Knivsta.

Se mer från Stefan Löfvens (S) besök på polishuset i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.