Stina Wollters lyckoskrik när instagramkontot öppnades igen. Foto: Skärmdump

Stina Wollters revansch – kontot öppnat: ”SEGEEEEER!!!!”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Wollter skickade tillbaka bilder på penisar till en näthatare – då stängdes hennes Instagramkonto ned.

Då exploderade stödet i sociala medier och nu har hon fått sin revansch.

”KONTOT ÄR ÖPPNAAAAAT. SEGEEEEEER!!!!”, skriver hon i ett sms till SVT Nyheter Uppsala.

Det var i början av veckan som konstnären och radioprogramledaren Stina Wollter fick veta att hennes Instagramkonto var inaktiverat. Kontot hade samlat många följare som sympatiserade med hennes protester mot samhällets skeva kroppsideal.

”Svarade kuk med kuk”

Men gång på gång har hon fått bilder av könsorgan skickade till sig, så kallade ”dick pics”, från näthatare. Till slut tröttnade Stina Wollter – och skickade tillbaka bilderna till en näthatare.

Snoppbilder – ett ofredande

 – Jag bombarderade en man tillbaks med 25 skärmdumpar på hans egen penis och några andra blottares penisar. Jag svarade kuk med kuk, om man säger så, berättade Stina för SVT Nyheter Uppsala tidigare.

”Tack. Thank You. I love you all”

Stina stängdes av från Instagram. Inte näthataren, och kritiken lät inte vänta på sig.

Stödet för Stina Wollter fullkomliigt exploderade i sociala medier och under onsdagskvällen fick hon sin revansch – kontot är öppet igen. ”Tack. Thank You. I love you all. Your fight was warm and strong. Justice has been done. IN YOUR FACE MR DICK PICER!!!” skriver hon under ett klipp som avslutas med ett segervrål.

– Det känns fantastiskt! Framför allt med tanke på alla människor som blev upprörda och kände sig snodda på en plattform som känts meningsfull och viktigt, säger Stina Wollter till Kulturnyheterna som talat med henne efter att kontot återigen öppnats.

– Min tanke inför framtiden är att jag inte ska låta mig luras och inte provoceras, utan vara ännu smartare när jag får kränkningarna. Men jag tycker att det är skrattretande att folk systematiskt tycker att det känns meningsfullt att stänga ned ett konto som mitt. Det är helt absurt när empati, kärlek och aktivism ska föranleda sådant här, säger Stina Wollter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snoppbilder – ett ofredande

Mer i ämnet