Åtta partier står bakom, här representerade av: Boo Östberg (C), Kenneth Gunnar (Knivsta.nu), Kerstin Umegård (MP), Klas Bergström (M), Anna-Mari Koskela-Lundén (L), Björn-Owe Björk (KD), Malin Tollbom (V) och Peter Evansson (S) Foto: Knivsta kommun

Stopp för elak ironi i Knivstapolitiken

Uppdaterad
Publicerad

Majoriteten av gruppledarna i Knivsta kommunfullmäktige har skrivit under en uppförandekod för att främja ett bra politiskt klimat.

Politikerna i Knivsta börjar valåret med att påminna sig om vad det innebär att uppföra sig schyst mot partimotståndare. I överenskommelsen som undertecknades i veckan står bland annat att politikerna i Knivsta ska ”ta varandras engagemang på allvar”,  och att mobbning och kränkande behandling är oacceptabelt.

”Ironi, osynliggörande eller andra härskartekniker är inget  som ska användas i Knivsta kommuns politiska arbete”, står det överenskommelsen som undertecknats av samtliga partier utom Sverigedemokraterna. Enligt uppgift har partiet avstått med hänvisning till att reglerna faller under sunt förnuft.

Gruppledarna Klas Bergström (M) och Peter Evansson (S) har skrivit under.

Viktigt med respekt

– Det är valår och då blir de här frågorna extra aktuella, säger Klas Bergström.

– I diskussionen är det viktigt att inte glömma bort respekten, säger Peter Evansson.

Båda tycker att klimatet är bra i Knivsta kommunfullmäktige.

Och nu är det slut med ironi i Knivstapolitiken?

– I alla fall elak ironi, som sker på någon annans bekostnad, säger Klas Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.