Foto: Arkivbild SVT

Fjärrtågen rullar igen mellan Bålsta och Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18-tiden började fjärrtågen mellan Bålsta och Västerås att rulla igen.

Under eftermiddagen var det stopp i tågtrafiken mellan Bålsta och Västerås och orsaken var ett omfattande signalfel. Stoppet berör alla som åker med SL-pendeln och SJ-tågen på sträckan Stockholm-Västerås-Arboga-Hallsberg-Göteborg-Bålsta-Nynäshamn.

Enligt Trafikverket så finns det just nu ingen prognos för när tågen kan börja rulla igen. 

– Vi har folk på plats just nu som undersöker felet. Det kan gå fort eller ta längre tid beroende på vad signalfelet beror på, säger Katarina Wolfram, presskommunikatör vid Trafikverket.

Bussar ersätter

Ersättningsbussar sätts in för SJ-tågen mellan Stockholm och Västerås och för SL:s pendlare kommer bussar att gå mellan Bro och Bålsta.

– Jag vill gärna uppmana resenärerna att ha koll på tågbolagens hemsidor som uppdaterar informationen med jämna mellanrum, säger Katarina Wolfram

Vid 18-tiden hade fjärrtågen börjat rulla framåt igen. Det är dock fortfarande oklart när pendeltågen kan vara på banan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.