Anrik datorfestival lockade många besökare

Uppdaterad
Publicerad

I tre dagar har nära 1000 besökare deltagit i datorfestivalen Birdie i Uppsala. Allt från gamla arkadspel och brädspel, till konserter och tävlingar i e-sport har slagits om gästernas uppmärksamhet.

Det är 25:e året som datorfestivalen Birdie arrangeras i Uppsala. Festivalen är Sveriges äldsta LAN (”Local area network”, datorer kopplas samman för att spela med och mot varandra) och lockar årligen hundratals besökare.

Och huvudarrangören Viktor Knaust, är trött och nöjd med årets upplaga.

Uppsala

– Det har varit en fantastisk upplevelse. Det har varit en underbar stämning och folk är taggade på att vara här. Det är kul att bara gå runt och träffa besökare, säger han.

Över 800 besökare

För årets Birdie användes en av hallarna i IFU Arena i Gränby. Med över 800 sittande besökare och ett hundratal andra som kom och gick under dagarna, har det funkat bra.

Nytt för i år har bland annat varit en avdelning med kort- och brädspel och att Retrospelsmässan från Göteborg tagit med arkadmaskiner, flipperspel och gamla spelkonsoler. Något som uppskattades av förstagångsbesökaren Alexander Löfberg.

– Det var helt klart roligast att få tävla mot varandra på gamla konsoler. Jag har aldrig varit en del av LAN-kulturen, men nu fick jag mer anledning att gå hit och kika, säger han.

Även Viktor Knaust tycker det funkat bra med de nya tillskotten och han ser redan framemot nästa års upplaga – det tionde året som han deltar.

– På ett sätt ska det bli väldigt skönt att komma hem och sova efter det här, men samtidigt så längtar jag jättemycket till nästa år redan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppsala

Mer i ämnet