Vittne till branden i Enköping: ”Hörde hur fönstren exploderade”

Publicerad

Sent igår kväll började det brinna på en balkong i ett lägenhetshus i Enköping. Ertan Yalcin Sarihan såg branden från sin lägenhet och var först med att larma 112.

– Jag var ute och rökte på balkongen, då såg jag någonting som lyste på en balkong i lägenhetshuset mitt emot mig. Sedan märkte jag hur det började komma ut rök och då såg jag att det brann, säger Ertan Yalcin Sarihan.

Samtidigt som Ertan Yalcin Sarihan ringde till 112 sprang han över till huset mitt emot för att varna de boende.

– Vi har flera personer som började banka på dörrarna inne i lägenhetshuset samtidigt som vi ropade: ”Det brinner!”. Sedan hörde jag hur fönstren exploderade i huset.

Brinner fortfarande

När SVT Nyheter Uppsala var på plats under söndagseftermiddagen rykte det fortfarande från hustaket och lukten av brandrök låg tät kring bostadshusen i området.

– Det brinner fortfarande i vissa delar av konstruktionen och vi kommer fortsätta arbetet med att eftersläcka samt bevaka branden, säger räddningsledare Henrik Hammarberg.

Varför brinner det fortfarande?

– Det är mycket trä i takkonstruktionen och vi misstänker att det är limträbalkar som ligger kvar och brinner just nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer