Stefan Forsman var med och bildade Storvreta. Han har även varit med och vunnit SM-guld i klubben som tränare för herrlaget. Foto: SVT/TT

Storvreta IBK:s resa – från kompisgäng till mästarklubb

Uppdaterad
Publicerad

Storvreta IBK fyller 30 år. Det firar man med kalas i lördagens hemmamatch mot Kalmarsund.

Med sina sex SM-guld är Storvreta Sveriges mest framgångsrika innebandyförening på herrsidan. Stefan Forsman var med och grundade klubben 1989. Då hade han aldrig kunnat drömma om att klubben skulle bli så pass framgångsrik.

– Det började som en kompisgrej och ett sätt att skoja och röra på sig. Sedan, så fort vi började vinna matcher, utvecklades det till att vilja vinna mer och träna mer, säger Stefan Forsman som även har vunnit SM-guld som huvudtränare i klubben.

Storvreta firar sin 30-årsdag med att hissa trotjänaren Jesper Berggrens tröja i taket under lördagens hemmamatch mot Kalmarsund. Dessförinnan väntar en allsvensk drabbning när damlaget tar emot IBF Falun i den näst högsta serien.

Se ett långt inslag om mästarklubben i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.