Här hittades ett av de stulna militärfordonen. Foto: polisen

Stulna militärfordonet återfanns utanför Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Ett av de två militärfordonen som stals från Försvarsmakten i Enköping, återfanns vid lunch under torsdagen. Under det senaste dygnet har ett stort eftersökningsarbete pågått och polisen har utfärdat ett rikslarm.

Det återfunna militärfordonet, av modell Terrrängbil 16, återfanns i samhället Tillberga utanför Västerås. Enligt Försvarsmakten ska stölden ha skett någon gång mellan den 4-5 februari.

– Inledningsvis trodde man att fordonet stod i terrängen, men sedan visade det sig stå i ett bostadsområde. Privatpersoner hade sett i sociala medier och på nyhetssidor att ett fordon var eftersökt. Sedan hörde man själva av sig till polisen, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Teknisk undersökning

Polispatruller åkte till den plats som privatpersoner tipsat om att fordonet stod på. På plats kunde man bekräfta att det var ett av de saknade militärfordonen från stölden i Enköping.

– Det har skett en teknisk undersökning för att söka efter spår. Nu ska teknikerna sammanställa vad man har fått fram, säger Jonas Eronen.

Enligt vittnen ska bilen ha stått parkerad vid platsen sedan gårdagskvällen.

Fortsätter sökandet efter ytterligare ett fordon

Enligt uppgifter från polisen har inte några personer setts i samband med att bilen sågs av privatpersoner i området. Ingen är heller gripen vid lunchtid under torsdagen. Sökandet efter det andra fordonet och gärningsmän fortsätter.

– Jag har inte detaljer om sökandet. Stölden är rätt känslig. Från polisen lokalt i Västerås pågår en fortsatt sökning i området, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Det återfunna militärfordonet är åter omhändertaget av Försvarsmakten. Utredningen pågår och en anmälan om grov stöld har upprättats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer