Tjuven hann inte många meter innan polisen Mikaela Kellner och hennes vän hade brottat ner honom. Foto: Privat

Superpolisen från Knivsta grep tjuven – i bikini

Uppdaterad
Publicerad

Mobilstölden i parken gick inte som planerat. Tjuven stal nämligen en mobil från två solbadande poliser som reagerade blixtsnabbt.

Det var under torsdagen som polisen Mikaela Kellner och hennes tre vänner låg och solade i Rålambshovsparken i Stockholm. Efter ett tag kom det fram en man som ville sälja tidningar.

– Vi var inte intresserade men han var väldigt påstridig och jag såg hur han kollade runt på våra grejer, berättar Mikaela Kellner som vuxit upp i Knivsta och arbetat som polis i elva år.

Hon blev direkt misstänksam när mannen inte gav sig och sa åt sina vänner att hålla koll på sina grejer.

Gick på instinkt

– Men min ena kompis glömde bort att hon hade en extra mobil med sig och när mannen reste sig upp var den borta. Han hade lagt sina tidningar på vår filt över mobilen och plockade sen med sig telefonen.

Mikaela Kellner beskriver hur hon reagerade på instinkt och for upp efter tjuven.

– Jag fick tag på honom direkt och min andra kompis som också är polis hjälpte till. Det hela gick väldigt snabbt, konstaterar Mikaela.

Stort genomslag

En av de andra i sällskapet knäppte sedan en bild på Mikaela in action, en bild hon delade i sociala medier.

– Jag tänkte att det kunde vara ett sätt att varna andra för den här typen av stölder.

Och nog har varningen gått fram. Under dagen har Mikaela fått en strid ström av samtal från olika journalister som alla vill intervjua den rättrådiga bikinipolisen.

I sociala medier har hyllningarna inte låtit vänta på sig och hon har bland annat beskrivits som ”Knivstas stolthet”.

Inte vilken polis som helst

När mobiltjuven brottats ner ringde de polisen och höll kvar honom tills polispatrullen kom fram. Mannen togs med till stationen misstänkt för grov stöld.

Och visst kan man säga att tjuven valde ett riktigt dåligt sällskap att stjälva ifrån. Mikaela är nämligen förutom erfaren polis även femfaldig världsmästare i åttakamp för poliser och brandmän.

– Man kan säga att jag tränar en hel del, skrattar Mikaela Kellner som även tävlar i bland annat styrkelyft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.