De två bilarna kraschade våldsamt när den ena kom över på fel vägbana.

Svår krasch på Tierp Arena

Uppdaterad
Publicerad

En person fick föras med ambulanshelikopter efter en allvarlig krasch under EM-tävlingarna i dragracingtävlingarna på Tierp Arena.

Under söndagen arrangeras Tierp Internationals i dragracing. I ett av loppen inträffade en allvarlig krasch.

– Något händer i starten med bilen i vänsterbanan som gör att den välter och snurrar runt och då kolliderar med bilen i höger körbana. Det blir en total kollision, berättar Nina Fjätvall som är medieansvarig för Tierp Internationals.

Tierp arena

Ambulanshelikopter till Akademiska

Bilen i den högra körbanan kör in i muren, men föraren där klarar sig oskadd.

– Han som blev påkörd är omskakad men uppe och går, den andra föraren fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset för observation. Han var vid medvetande när han lämnade arenan, säger Nina Fjätvall till SVT Nyheter Uppsala.

Hur kunde den här olyckan ske?

– Det måste ha blivit något tekniskt fel på bilen som gjorde att han kom över på fel sida av banan, säger hon.

”Det är ren otur”

Att dragracingbilar kör in i varandra på det här sättet, händer väldigt sällan enligt Nina Fjätvall.

– Det är ren otur, det är väldigt sällan någon kör på den andra bilen. Säkerheten kring sådana här tävlingar är så hög med hårda besiktningar så att de här inträffar är ovanligt, säger hon.

Hade det kunnat förebyggas?

– Som med all motorsport, ja all sport i huvudtaget går det ju aldrig att förebygga allt, men att säkerheten är hög råder det inget tvivel om, säger Nina Fjätvall.

Efter att banan hade sanerats så fortsatte EM-tävlingarna i dragracing.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tierp arena

Mer i ämnet