En ambulanshelikopter fick tillkallas för att föra skadade till sjukhus. (Arkivbild) Foto: SVT

Polisjakt på väg 288 – flera personer skadade

Publicerad

Fyra personbilar krockade på väg 288 i samband med en kortare polisjakt på tisdagsmorgonen. Den jagade bilen kolliderade med andra bilister, och flera personer skadades allvarligt. Sedan fick hundpatrull tillkallas.

Det var vid halvnio-tiden på tisdagsmorgonen som räddningstjänsten fick in larmet om en seriekrock mellan Gimo och Östhammar.

– Polispatrullen gjorde en slagning på en bil och ville göra en rutinkontroll, säger Pelle Nellberg, polisens presstalesperson.

Föraren valde dock att inte stanna.

– Bilen drar och i samband med att den far i väg krockar föraren med tre andra personbilar, säger Pelle Nellberg.

Fördes till sjukhus i ambulanshelikopter

– Det var en ganska allvarlig olycka, de smällde i hög hastighet och en av bilarna blev nästan delad mitt itu, säger Tony Frank, ledningsbefäl vid Storstockholms ledningscentral.

Enlig thonom är tre personer förda till sjukhus varav en med ambulanshelikopter. Enligt polisen ska ingen ha livshotande skador.

Flera gripna

Föraren i bilen som försökte smita från polisen visar sig vara en man i 25-årsåldern. Hans medpassagerare, en kvinna i 20-årsåldern, sprang till skogs.

– En hundpatrull som antaligen fanns i närheten beordras till platsen och kunde då snabbt nosa upp personen, säger Pelle Nellberg.

Båda två grips av polisen. Kvinnan grips för innehav av narkotika.

– Under dagen ska vi kontakta åklagare och sedan får vi se vad detta mynnar ut i, säger Pelle Nellberg.

Vägen var under drygt en timme helt avstängd i båda riktningarna. Strax efter halv tio var räddningstjänsten i stort sätt klara vid platsen och vägen var återigen på väg att öppnas för trafik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer