”Hon blev så lugn när jag kom, och så svek jag henne” säger Sven Fröling. Foto: SVT

Sven, 83: Den här rosen är berättelsen om sex tuffa månader

Uppdaterad
Publicerad

– Jag kände mig som en svikare, säger Sven Forsling om hur det var när besöksförbudet trädde i kraft över en natt. Nu står han äntligen utanför äldreboendet i Tärnsjö och får besöka sin fru Agneta.

När besöksförbudet trädde i kraft i april tidigare i år så fick Sven Forsling inte längre träffa sin demenssjuka fru Agneta på äldreboendet i Tärnsjö nordväst om Uppsala. Sedan dess har förbudet förlängts och justerats. När de träffades sist var det under speciella omständigheter, utomhus och under uppsikt.

Men den 1 oktober hävdes besöksförbudet och Sven Forsling var först på plats utanför äldreboendet, redo att träffa sin fru igen.

– Det fanns en ros som fortfarande blommade, den här rosen är berättelsen på sex tuffa månader som nu tar slut, säger Sven Forsling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet