Sirius tränare sitter säkert, men Daniel Nannskog tror att laget behöver börja ta poäng för fortsatt förtroende. Foto: SVT/TT

SVT:s expert om Siriusläget: ”Det måste in resultat”

Uppdaterad
Publicerad

Förra vårens fina spel och skadeeländet. Enligt SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog är det två viktiga faktorer till att Sirius styrelse har fortsatt förtroende för sin tränartrojka.

Magnus Pehrsson fick gå från Malmö FF, Dalkurd har inte längre Azrudin Valentic som tränare. Anledningen: för dåliga sportsliga resultat. Men Mirza Jelecak, Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand får fortsätta att ha ansvaret i Sirius. Trots sistaplatsen och att Sirius släppt in mest lag av alla i årets allsvenska.

Skyddas av skadorna

– Jag tror någonstans att det handlar om skadorna, att man blir skyddade av dem. Man har inte fått mönstra den elva man har velat göra från början av säsongen, säger SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog.

Uppsala

– För mig för är Bergstrand och Lagerlöf två riktigt bra tränare.

Duon har lett Sirius från en ökenvandring i division 1 till allsvenskan. Första säsongen i högsta serien var mer än godkänd efter en strålande vår och en sämre höst. Men inledningen på den här säsongen har varit mycket svag. Spelet har varit bra stundtals, men totalt sett laget inte alls räckt till.

– Klart att de ska vara missnöjda. Man visade upp ett så bra Sirius förra våren, och man har inte varit i närheten av att visa upp den kvaliteten igen. Det gäller att hitta tillbaka till det som man har byggt upp. Gör man inte det snabbt så är det nog snart färdigsparkat i allsvenskan för Sirius.

Gäller att ta ”treor”

– Det måste in resultat. Pressen på Largerlöf och Bergstrand nu är att ta treor. Gör de inte det så måste man agera. Man kan inte bara stå och titta på.

Daniel Nannskog är inne på att spelarnas förtroende är en nyckel för att en tränare ska kunna vara kvar:

– Det viktigaste för styrelsen nu är att lyssna med spelarna och höra om det finns ett missnöje. Har du inte spelarna med dig är det kört.

Backas upp av spelare och styrelse

Men spelarna i Sirius skyller inte resultaten på tränarna.

– Vi har fullt förtroende för tränarna. De har gjort det superbra under de här åren, säger mittfältaren Ian Sirielius.

Han menar att de uteblivna framgångarna inte har med tränarna att göra, utan skadorna och en för dålig konkurrenssituation i laget.

Och även i styrelsen backas tränarna upp:

– Ja, de har vårat förtroende även om det har varit motigt under våren, säger Mattias Sjunnesson som är ledamot i Sirius styrelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppsala

Mer i ämnet