I dag fredag sänder Sveriges Radio P1 programmet Sommar i P1. Och än en gång är det en upplänningen som håller i det folkkära programmet: syster Karin från Alsike Kloster. Foto: Pontus Lundahl/TT

Syster Karin sommarpratar

Uppdaterad
Publicerad

I dag fredag sänder Sveriges Radio P1 programmet Sommar i P1. Och än en gång är det en upplänningen som håller i det folkkära programmet. Syster Karin från Alsike Kloster.

I dag fredag ska en upplänning äntra scenen för det folkkära radioprogrammet Sommar i P1. Syster Karin från Alsike Kloster ska under sitt program, som sänds 13:00 i P1, prata om bland annat medmänsklighet, vikten av att våga lyssna och se och om hennes liv i kloster. Dessutom kommer ett och annat bungyjump-hopp avverkas.

SVT Nyheter Uppsala har flera gånger tidigare uppmärksammat Alsike Klosters arbete med flyktingar. Se ett urval nedan.

Nunna, 56 år.

Uppväxt i Södertälje

Bosatt i Alsike Kloster, Knivsta.

Mottagare av priset ”Årets livsgärning” på Svenska Hjälte-galan 2014. Gick i kloster när hon var 25 år och har sedan 1983 varit nunna i Alsike. Klostret har i snart 40 år tagit hand om flyktingar i nöd. Klostrets tre Helgeandssystrar tilldelades 2012 Ickevåldspriset av Kristna Fredsrörelsen. Klostret uppmärksammades stort i media 1993 i samband med en razzia då polisen med våld förde bort gömda flyktingarna därifrån. En händelse som i efterhand kommit att kallas ”den svarta onsdagen”. Hundratals flyktingfamiljer har passerat klostret genom åren. En del har stannat några timmar, andra i flera år.

Källa: Sveriges Radio

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer