I dag ställs mannen inför rätta för mordet på sin syster i augusti i fjol. Foto: Utryckning Uppsala

Systern mördades – brodern inför rätta i dag

Uppdaterad
Publicerad

Mannen misstänks ha knivhuggit sin syster i hennes hem i somras och motivet ska ha varit en tvist om en sommarstuga. I dag ställs han inför rätta.

Kvinnan hittades död av sin make på deras gård utanför Grillby i Enköpings kommun en kväll i början av augusti förra året. Kvinnans bror greps kort därefter, misstänkt för att ha knivhuggit henne till döds.

Åklagarens bevisning mot mannen är bland annat att hans blod hittades i kvinnans bostad – han ska själv ha skadat ena handen i attacken. Dessutom fanns kvinnans blod i broderns bil. När brodern anlände till gården ska kvinnan ha pratat i telefonen med en vännina och plötsligt sagt ”min bror står i hallen”.

Anhörig hittade avliden kvinna – polisen misstänker mord

Säger sig ha svårt att minnas

Själv nekar mannen till brott och har i polisförhör uppgett att han har svårt att minnas vad som hände under kvällen eftersom han ska ha tagit lugnande medicin. En mindre sinnesundersökning av honom har visat att han kan lida av en allvarlig störning.

Under dagen lägger åklagaren fram bevisningen för rätten. I morgon ska den åtalade brodern förhöras.

– Det ska bli intressant att höra vad han har att säga, han har vägrat att ställa upp på förhör under den senare delen av polisutredningen, säger åklagare Thomas Bälter Nordenman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Anhörig hittade avliden kvinna – polisen misstänker mord

Mer i ämnet