Det nya pendlarkortet införs 1 oktober. Foto: TT

Tåg och buss på samma biljett

Publicerad

Första oktober införs det nya månadskortet Movingo som innebär att den som pendlar mellan Uppsala och Stockholm kan åka SJ-tåg och anslutande buss, på samma biljett.

Skillnaden med det nya månadskortet är att det gör det möjligt att arbetspendla i hela Mälardalsområdet, berättar Mälardalstrafiks VD, Mårten Levin.

För de som pendlar mellan Uppsala och Stockholm så gäller kortet både på SJ, UL och SL och kostar 2200 kronor för vuxna. Ungdomar och studenter får 25% rabatt.

”Alla kommer inte tjäna på det”

– Det här underlättar för de som har behov av att åka anslutningstrafik, säger Mårten Levin.

Kommer alla pendlare tjäna på det?

– Alla kommer inte tjäna på det. De resenärer som bara åker med SL och UL idag, men som inte har behov av att åka SJ-tåg, kommer inte tjäna på det.

Gäller i sex län

Det nya pendlarkortet gäller på alla SJ:s regionaltåg på hela mälarbanan. Däremot omfattas inte Intercitytåg eller snabbtågen av biljetten.

– SJ kommer utöka trafiken i december till halvtimmestrafik. Så då blir det fler avgångar, säger Mårten Levin på Mälardalstrafik.

I samband med införandet av Movingo så kommer dagens TiM-biljetter och SJ:s 30-dagarsbiljett att sluta säljas.

Priser för månadskortet

Uppsala-Stockholm: 2200 kronor

Enköping-Stockholm: 2200 kronor

Uppsala-Märsta: 1800 kronor

Knivsta-Stockholm: 1800 kronor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.