Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du svar på tre frågor om hur resenärerna påverkas när järnvägen rustas och tågtrafiken stängs av mellan Stockholm och Uppsala. Foto: TT

Tågtrafiken stängs av mellan Stockholm och Uppsala i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Resenärer avråds från icke nödvändiga resor mellan Uppsala och Stockholm under pingsthelgen. På grund av underhållsarbete kommer järnvägen att stängas av helt på delar av sträckan.

Från natten till lördag den 4:e juni fram till och med natten mot tisdag den 7:e juni kommer den ordinarie tågtrafiken att stängas av mellan Stockholm och Uppsala. Inga tåg går hela sträckan utan i stället får resenärerna ta ersättningsbussar eller buss kombinerat med pendeltåg.

– Förhoppningsvis ska det inte påverka lika mycket som om det hade varit under en arbetsvecka, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Orsaken är ett underhållsarbete mellan Häggvik och Solna.

– Man ska se till att det blir fräschare tågräls och växlar.

Ersättningsbussar sätts in

Alla tåg som går mellan Stockholm och Uppsala kommer att påverkas. Även tågtrafiken norr om Uppsala kan beröras. Resenärer får kolla med respektive bolag hur de löser trafiken. SL kommer till exempel kontinuerligt att köra med ersättningsbussar mellan Häggvik och Solna.

I videon ovan hör du bland annat vad du som resenär bör tänka på inför din resa.

FOTNOT: I en tidigare version av denna text stod det att inga tåg går på sträckan Stockholm och Uppsala i helgen, men det korrekta är alltså att inga tåg kör hela sträckan. Pendeltåg kör vissa delar av sträckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.