Förra veckan en måttstock, denna vecka en sexleksak. Kommunens kampanj pågår fram till årsskiftet. Foto: Tierps kommun

Tierps kommun påminner om corona – genom dildo-kampanj

Uppdaterad
Publicerad

Tierps kommun har lanserat en kampanj i sociala medier för att påminna invånare om att pandemin inte är över. Det senaste inlägget väcker extra stor uppmärksamhet.

”Sällskapssjuk? Håll avstånd!”

Så lyder texten till bilden på en rosa dildo. Bilden är en del av Tierps kommuns kampanj för att påminna ”covidtrötta” invånare att coronapandemin fortfarande pågår.

Coronaviruset i Uppsala

– Syftet är att påminna människor om att vi ska hålla avståndet, att det inte är läge att kramas, säger kommundirektör Randi Graungaard.

Menar ni att man ska undvika att dejta?

– Vi menar att det är genom att hålla avstånd som man håller smittan nere.

Oro för att barn ser bilden

Enligt kommunen har man valt en ”lättsam tonalitet” i sin kampanj för att ”tränga igenom” informationsbruset och nå fram till invånarna.

Kampanjen som pågår fram till årsskiftet riktar sig till både vuxna och ungdomar, eftersom det finns tendenser till smittspridning bland yngre personer. Medan många på sociala medier tycker att kampanjen är kul, finns andra som reagerar på att barn kan få syn på bilden av sexleksaken.

– Vi har gjort ett medvetet kanalval att inte publicera just den här delen av kampanjen på andra platser än i sociala medier. Barn finns på sociala medier men vad de gör där måste även föräldrar ta ansvar för. Och facebook har en åldersgräns.

Tycker ni att kampanjen är lyckad?

– Ja, än så länge har vi ju fått uppmärksamhet kring frågan att hålla avstånd.

Video: Därför vänder vi oss till humorn i kristider:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet