Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur var det nu med el- och hemförsäkring? Se vilka tips konsumentrådgivaren Malin Thonäng har till dig som ska flytta hemifrån. Foto: Julia Carlbaum/SVT

Experten: Tänk på det här när du flyttar hemifrån

Publicerad

Två av fem unga vuxna saknar kännedom om hemförsäkring. Det är bara en av många saker man behöver tänka på när man flyttar hemifrån. För det finns en hel del att komma ihåg utöver möbler, flyttpizza och att få upp gardiner.

I klippet: Experten tipsar om vad som kan underlätta vuxenlivet när du flyttar hemifrån.

KonsumentRÅdgivning i uppsala

Konsument Uppsala är en del av Uppsala kommuns verksamhet och har två olika delar. Den ena delen är budget- och skuldrådgivning. Dit kan man vända sig för att få hjälp med att planera och ta kontroll över sin ekonomi eller få kunskap om skuldsanering och skuldfällor.

Den andra delen är konsumentrådgivningen dit man kan höra av sig för att få råd angående avtal och köp av varor och tjänster och få veta mer kring vilka rättigheter och skyldigheter man som konsument har.

All rådgivning är kostnadsfri.

Källa: Uppsala kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostad i Uppsala län

Mer i ämnet