Del av Ingrid Atterbergs bevarade konstverk. Foto: Uppsala kommun

Tiundaskolans nya konstsamling visas upp på Kulturnatten

Uppdaterad
Publicerad

Under Kulturnatten kommer nybyggda Tiundaskolans och Tiunda förskolas offentliga konstverk visas upp. Sida vid sida med nya verk har en bitar av inmurade konstverk från den gamla skolan fått sin plats.

Nya Tiundaskolan slog upp sina dörrar för elever och lärare i augusti, och på Kulturnatten nu på lördag är allmänheten välkomna till de nybyggda lokalerna för en visning av skolans konstsamling.

Den gamla Tiundaskolan stängdes för tre år sedan och under tiden som arbetet pågått har konstnärerna Jenny Nolstam, Anton Alvarez och Erika Lövqvist förberett ny offentlig konst för Tiundaskolan och Tiunda förskola. En konstkommitté bestående av elever och lärare har varit del av urvalsprocessen.

Delar av konstnären Ingrid Atterbergs tegelkonst som bevarades från den gamla skolan har också fått plats i skolans entréer. Tegelkonsten består av bitar av den väggfasta gestaltningen från den tidigare matsalen samt en tegelros.

Den nya offentliga konsten invigs klockan 18 på Kulturnatten nu på lördag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Uppsala

Mer i ämnet