• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Foto: Utryckning Uppsala

Tonåring skjuten i sitt hem i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man sköts i anslutning till sitt hem i norra Uppsala i natt. Polisen larmades till en adress i Uppsala vid 01-tiden natten till torsdagen och hittade tonåringen skottskadad. 18-åringen fördes till sjukhus och har opererats under natten.

Vid 01-tiden larmades polisen om att allmänheten hört flera skott i området.

– Vi har fått olika uppgifter, mellan tre och fyra skott har allmänheten sagt att de hört, säger Johan Lindén som är RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Skjutningarna i Uppsala 2018

När polisen kom till platsen hittades den skottskadade tonåringen.

– De initiala uppgifterna jag har är att han blev skottskadad i armen och det är ingen fara för hans liv, säger Johan Lindén.

Vidare brottsplatsutredning

Polisen har spärrat av brottsplatsen och det finns flera vittnen till händelsen som under natten har hörts. Det finns ännu ingen misstänkt gärningsman.

Finns det någon koppling till tidigare skjutning i Gränby?

– Geografiskt stämmer det men vi utreder den här händelsen som enskilt fall än så länge, säger Johan Lindén.

Personen som blev skjuten, är han känd sedan tidigare?

– Han förekommer sedan tidigare, inte för grov brottslighet, säger Johan Lindén.

Den skottskadade har ännu inte kunnat hörts.

På polisens hemsida skriver man att polisen misstänker att den eller de som har utfört gärningen har befunnit sig utomhus och skjutit in i bostaden. Om skjutningen har någon koppling till tidigare skottlossningar i området är för tidigt att säga.

Strax före klockan 9 kom polisens tekniker till platsen.

– Vi ska försöka rekonstruera brottet och se var och vilka spår vi hittar för att bilda oss en uppfattning om hur många de kan ha varit, säger Nils Myhr, kriminaltekniker.

Polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2018

Mer i ämnet