I klippet berättar Jessica om varför hon valde att skriva ett offentligt inlägg på sociala medier efter skadegörelsen. Foto: SVT

Mamman ber om ursäkt – efter tonåringars skadegörelse

Uppdaterad
Publicerad

Krossade fönster, bilbränder och vandalisering på en skola. Skadegörelsen i Björklinge väckte starka reaktioner i en lokal Facebookgrupp, och mamman till två av tonåringarna som misstänkts ligga bakom brotten, valde att svara på hatet genom att skriva ett eget inlägg.

Tidigt på söndagsmorgonen knackade polisen på dörren hemma hos Jessica och berättade att hennes söner varit inblandade i omfattande skadegörelse i centrala Björklinge. Många Björklingebor vaknade också upp till krossade bilrutor och brända bilar. Flera uttryckte sin ilska och besvikelse i den lokala Facebookgruppen.

– När det händer fruktansvärda saker oavsett vad det är så får man inte glömma bort att det alltid finns en familj bakom som blir drabbad, säger Jessica.

”Ville slippa känna blickarna”

Efter att ha läst spekulationerna och de arga kommentarerna på Facebook skrev Jessica ett öppet inlägg i gruppen.

– Det är personers ägodelar de har gett sig på så jag mådde fruktansvärt dåligt över alla inblandades skull. Man är mer anonym i en större stad och för min egen skull var det skönare att folk vet så att man slipper känna blickarna.

Skadegörelserna är anmäld till polisen som utreder händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.