• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en lantbruksfastighet i Kungshult i Eslövs kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: SVT

Träffpunkterna i Enköping kan försvinna: ”De tar bort hela vårt sociala liv”

Uppdaterad
Publicerad

Enköpings kommun måste göra besparingar och ett område som kan drabbas är träffpunkterna i staden. Detta har väckt ilska och oro hos de äldre som skickat in en protestlista mot förslaget.

Det är tjänstemännen i kommunen som föreslår att man kan göra besparingar genom att antingen skära ner, eller helt och hållet lägga ner, träffpunkterna i Enköpings kommun. Träffpunkterna är platser där äldre kan träffas för att bland annat träna och umgås.

– Som alltid ska man spara på platser där man kan vänta sig minst motstånd, äldre och ungdomar, säger Ingrid Frostell som är senior och besöker träffpunkterna.

– Jag trodde inte att det var sant, att man dök på oss äldre, säger Jan Nyström, som också brukar gå till träffpunkterna.

Skickat protestlista till kommunen

När det uppdagades att det kommit ett förslag om att skära ner eller lägga ner träffpunkterna samlades många seniorer för att skriva på en protestlista.

– Det är otänkbart att de ska kunna lägga ner den här verksamheten, de får spara på något annat, säger Ingrid Frostell.

I juni fattar kommunen beslutet om huruvida man ska fortsätta bedriva verksamheten eller lägga ned den.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer