Träna utomhus till hösten – Uppsala storsatsar på utegym

Publicerad

Nu börjar semestern ta slut för de flesta – och då brukar många vilja komma igång med träningen igen. För de som inte gillar att trängas inomhus finns flera möjligheter att träna utomhus i Uppsala, vare sig man bor i stadskärnan eller i närheten av ett motionsspår.

Nyår och sensommaren är några av de perioder på året då de flesta är sugna på att börja träna igen. Något som inte behöver kosta mycket alls.

En av de uppsalabor som valt att träna utomhus är Jonathan Sohl, som SVT Nyheter Uppsala träffade vid Librobäcks utomhusgym.

– Det bästa med utegym för mig är att det är just utomhus, vilket är något som jag uppskattar. Sedan är det väldigt tillgängligt samtidigt som jag kan komma hit när jag vill, säger Jonathan Sohl.

Många fördelar

Ludvig Milton arbetar som personlig tränare vid UP Upsala samtidigt som han pluggar till fysioterapeut. Han poängterar vikten av att kombinera styrka och smidighet i sin träning.

– Den största fördelen med att träna på utomhusgym är att det är kul, att det är utomhus, att det är varierande och att man själv kan välja hur man ska lägga upp sin träning, säger Ludvig Milton.

Stor efterfrågan på utegym

På Uppsala kommun har man märkt att efterfrågan på utegym har blivit större de senaste åren. Kommunen har flera mål där man vill göra Uppsala till en attraktiv stad att bo och vistas i.

– Det här är en del i jobbet kring arbetet att göra Uppsala till en stad man vill bo i, säger Ingemar Carlsson, enhetschef vid stadsbyggnadsförvaltningen på Uppsala kommun.

– Det finns många viktiga faktorer som vi utgår ifrån i vårt arbete, till exempel att vi ska ha en fin grön miljö där utegymmen fyller på detta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer