Foto: Utryckning Uppsala

Polisen misstänker: Tre gärningsmän överföll flickan på väg hem från skolan

Uppdaterad
Publicerad

Jakten på gärningsmän fortsätter i Östervåla efter att en minderårig flicka misstänks ha blivit utsatt för en överfallsvåldtäkt på kyrkogården. Men ännu är inga personer gripna.

Det var i torsdags eftermiddag vid 15-tiden som en minderårig flicka begav sig hemåt från sin skola. Då, mitt på dagen, på kyrkogården i Östervåla, överfölls hon av tre gärningsmän varav minst en ska ha förgripit sig sexuellt på henne, enligt polisens teori. Flickan ska senare ha kunnat lämna platsen själv.

”Har en tydlig bild”

Polis fick kännedom om händelsen först två dagar senare och spärrade snabbt av kyrkogården för teknisk undersökning. Och under söndagen har hundpatruller spårat efter eventuella DNA-spår.

– Ingen person har gripits än men vi har fått ett bra signalement på gärningsmännen. Vi vill inte gå ut med det i media än. Vi behöver ta tag i andra trådar i ärendet först. Vi har en tydlig bild av vad som hänt och det råder ingen tvekan om att brottet skedde inne på kyrkogården, säger Daniel Nilsson, jourhavande förundersökningsledare till SVT Nyheter Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.