Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svårt väglag på flera håll under lördagen – här på väg 272 norr om Uppsala. Foto: Utryckning Uppsala

Larm om olyckor och träd som blåst ner: ”Haft fullt upp i natt”

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har haft fullt upp under natten – med larm om singelolyckor och träd som blåst över vägen i framför allt Uppsala och Stockholm. På E4 i Sigtuna, i riktning mot Uppsala har fem bilar varit inblandade i en olycka.

– Två personer fick föras till sjukhus efter olyckan i Sigtuna. Skadeläget är oklart men det ska inte röra sig om livshotande skador. Det ska vara fritt fram att köra på platsen nu, säger Per Fahlström, polisens presstalesperson till SVT vid halvnio-tiden på söndagsmorgonen.

Under natten till söndagen har räddningstjänsten haft fullt upp på grund av vädret.

– Vi har haft jättemycket, många singelolyckor och träd som blåst över vägen, säger Christer Eriksson vid räddningscentralen Mitt.

Och tidigt på söndagsmorgonen är de fortfarande ute på flera jobb.

– Det är småjobb som tar mycket kapacitet, men enligt SMHI ska det lugna ner sig nu.

Fem bilar i olycka på E4

Tidigt på söndagsmorgonen ska fem bilar ha varit inblandade i en olycka på E4 vid trafikplats Märsta, i riktning mot Uppsala. Endast ett körfält är öppet på platsen. Två personer har förts till sjukhus för kontroll.

Polisen skriver på sin hemsida att det är ”extremt halt” på platsen.

SMHI har utfärdat en orange varning för vind i kombination med snöfall i Uppsala län, mellan förmiddagen den 16 mars och morgonen den 17 mars.

– Befinner man sig i det orange varningsområdet ska man i största möjliga mån inte ge sig ut i trafiken i onödan, säger Emma Härenstam, meteorolog på SMHI, till TT på lördagskvällen.

Ingen allvarligt skadad

Flera singelolyckor inträffade också på lördagen. På E18 i Enköpings kommun och på väg 72, Heby, körde en lastbil och en personbil av vägen. Enligt räddningstjänsten var ingen allvarligt skadad.

I Gävleborgs län körde flera bilar av vägen på E4, men ingen av olyckorna bedömdes som allvarlig.

Även i Västmanland är väglaget problematiskt, och E18 fick under en tid stängas av i östlig riktning mellan Västerås och Köping, i höjd med Hallstahammar, efter en krock mellan två bilar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.