Foto: SVT/SVT Arkiv

Tredje dos kan bli aktuellt för fler åldersgrupper

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av september började Region Uppsala att erbjuda en tredje vaccindos till de som är 80 år och äldre. Nu fortsätter vaccineringen och inom kort kan fler åldersgrupper kallas för att få en påfyllnadsdos.

– Vi tror att man kommer komma med rekommendationer till nästa åldersgrupp, men vi vet inte när just nu, säger Anna Gillman, biträdande smittskyddsläkare Region Uppsala.

Förutsättningen för att få en tredje dos är att personen är över 80 år och att det ska ha gått sex månader från den andra vaccindosen. Hittills har det gått att boka tid på egen hand, men inom kort ska regionen börjar skicka ut bestämda tider för att få så många som möjligt att vaccinera sig.

– Vi hoppas att brevkallelserna gör att de som ännu inte tagit den tredje dosen gör det så snart som det går, säger Anna Gillman.

Se klippet för att hur vaccineringen i regionen går.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet