Polisen har hittat ett vapen utomhus i Sävja, som man tror har använts vid skjutningen i söndags. Foto: Utryckning Uppsala

Trio misstänks för Sävjaskjutning

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer sitter nu frihetsberövade misstänkta för delaktighet i skjutningen i Sävja i Uppsala i söndags kväll. Polisen har också hittat ett vapen som misstänks ha används vid skottlossningen.

– Vapnet hittades utomhus strax efter händelsen av en polishund som spårat, säger den ansvarig åklagare Victoria Engelkes.

Polis och åklagare ser ut att koppla greppet om utredningen kring skjutningen vid en restaurang i Sävja i söndags kväll där en man skottskadades.

I går häktades en 20-årig man på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott.

Skjutningar i Sävja

– Det har anträffats ett vapen som kan sättas i samband med händelsen, som skickats till Nationellt forensiskt centrum, NFC, för analys, säger Victoria Engelkes, kammaråklagare, som leder utredningen.

Två till gripna

Åklagaren hade valt att inte begära mannen häktad även för mordförsök.

– Han är fortsatt misstänkt för försök till mord – men jag bedömde att bevisningen ännu är så svag att det inte skulle räcka för en häktning, säger åklagaren.

I tisdags greps ännu en misstänkt för inblandning i skjutningen, och i går ytterligare en. Även de är män i 20-årsåldern och de misstänks för medhjälp till försök till mord.

Skjutningen i söndags var den andra på en månad på exakt samma plats i Sävja.

Mer om skjutningen i söndags i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens tekniker samlade in fynd efter söndagens skjutning i Sävja. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Sävja

Mer i ämnet