Nya Tiundaskolan har inte fått lärarbesättningen på plats än. Skolan slåss också om personalen från vikarieförmedlingen. Foto: SVT

Tuff start för Tiundaskolan

Uppdaterad
Publicerad

Sjukskrivningar och förkylningstider gör att belastningen på Tiundaskolans lärare har varit extra stor vid terminstarten.

Det här framgår av ett brev från tillförordnade rektorn Leif Eriksson som i veckan skickades ut till elevernas föräldrar.

”Det har varit en tuff tid i början av terminen för att få allt att fungera på skolan men vi ska göra allt vi kan för att alla nu skall få arbetsro”, står det i meddelandet.

Skolledningen har nu ordnat en vikarie till idrotten på 50 procent, men tidigare i veckan saknades en lärare i tyska och en förskollärare.

Via vikarieförmedlingen är skolan på väg att få till två ”husvikarier” som kan gå in där det behövs i personalgruppen, som består av 80 personer.

”Har en fantastisk skola”

Trots att allt inte är på plats än är Leif Eriksson optimistisk:

”Vi har en fantastiskt fin skola och jag och alla medarbetare hoppas att vi nu ska få arbetsro för både elever och personal och att även ni vårdnadshavare kan känna trygghet att era elever får den undervisning som de har rätt till.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.