Foto: TT/Andreas Lindberg

Försvunna barn åt chips

Uppdaterad
Publicerad

Två försvunna elever i tioårsåldern orsakade ett stort polispådrag i Enköping efter att de avvikit från en idrottslektion.

Försvinnandet inträffade vid 10-tiden på måndagsförmiddagen. Då upptäckte lärare på Bergvretenskolan i Enköping att två elever saknades efter att klassen haft orientering som en del av skolidrotten.

– Vi är ute och letar nu, med personal från oss och vi får hjälp av polisen också som går till fots, uppgav rektor Dennis Holm till SVT Nyheter Uppsala vid 14-tiden.

Vid 15.10 hittades barnen välbehållna – med chipspåsar i hand.

– De anträffades på Doktor Westerlunds gata, och de var nog välbehållna med tanke på att de käkade chips, sa Christer Nordström vid Uppsalapolisen.

Oklart hur de kunde komma bort

Hur barnen kunde komma bort vet inte rektorn än.

– Idrottsläraren är också ute och letar nu, och jag har helt enkelt inte hunnit prata med honom än, uppgav rektorn.

Polisen var vid 14-tiden inte tillgängliga för någon kommentar, men enligt Dennis Holm letade man under eftermiddagen i ett allt bredare sökområde kring skolan.

– Idrottslektionen skedde i ett skogsområde intill Bergvretenskolan, och det är därifrån vi utgår, sa Dennis Holm.

De barn som gick i samma klass som de försvunna eleverna har skickats hem, och alla föräldrar i den aktuella årskursen har kontaktats och informerats. På eftermiddagen skulle också skolans krisgrupp sammankallas.

– Sådant här ska förebyggas så att det inte ska kunna hända. Men nu gjorde det det iallafall. I efterhand får vi undersöka varför det blev såhär, men just nu är fokus på att hitta de här eleverna, sa Dennis Holm vid 14-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.