Kerstin Löwstrand såg i ögonvrån att något inte stämde. – Jag tycker det är dålig stil, säger hon. Foto: Privat/Kerstin LöwstrandVisa alla (2)
Visa alla (2)

Två felstavade skyltar i samma korsning i Heby

Uppdaterad
Publicerad

När Kerstin Löwstrand från Heby körde förbi en korsning i höjd med Skattmansö såg hon att något inte riktigt stämde. Så när hon körde förbi en andra gång tittade hon extra noga på skyltarna.
– Jag blev alldeles mållös, säger hon.

– På en väg där man åker väldigt ofta så tittar man inte så noga på skyltarna, men jag tyckte att det såg konstigt ut så när jag vände tillbaka och tittade igen blev jag alldeles mållös. De har ju döpt om orterna till något helt annat.

Båda skyltarna i korsningen var felstavade. Istället för Torstunaby stod det Torstundaby och istället för Vittinge stod det Vittninge.

– Det är ju bedrövligt, egentligen trodde jag inte det var möjligt att de kunde göra en sån här grej.

Enligt Kerstin Löwstrand syntes det på platsen att skyltarna är nymonterade.

Facebookinlägget nådde långt

– Jag tänker att det måste ju vara flera som är inblandade. Någon som beställt skyltarna, någon som har satt upp dem. Så jag tänker: sköter de sina andra arbetsuppgifter så här?

Kerstin Löwstrand skrev ett inlägg om de felstavade skyltarna i en lokal Facebook-grupp. Inlägget har inte bara väckt många reaktioner, utan verkar ha nått hela vägen till Trafikverket.

För enligt trafikingenjören Philip Öhrman på Trafikverket var det genom att någon delade en bild på de felstavade skyltarna som de blev uppmärksammade på misstaget. Och nu har man beställt nya skyltar som bör vara på plats inom ett par veckor.

Trafikverkets svar: ”Unikt”

– Att tillverkaren lyckats skriva fel på två vägvisare i samma korsning, det är unikt, säger Philip Öhrman.

Han förklarar att det skett ett omfattande skyltbyte i området, där omkring 200 vägvisare bytts ut. Att det har slunkit igenom ett par felstavningar beror helt enkelt på den mänskliga faktorn.

– När vi tog kontakt med vår entreprenör tyckte de att det var lite pinsamt att de inte hade sett det, men det går undan när man ska byta hundratals vägvisare i ett svep.

Foto: Google maps

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer