Två män knivskars i Stadsträdgården på torsdagskvällen. Foto: SVT

Två knivskurna i Uppsala – man begärs häktad

Uppdaterad
Publicerad

Två personer knivskars i centrala Uppsala under torsdagskvällen. Efter en polisjakt kunde gärningsmannen snabbt gripas.

Larmet nådde polisen vid 21-tiden på torsdagen. De två personerna ska ha blivit knivskurna i ansiktet och fördes i ambulans till Akademiska sjukhuset.

Orsaken till knivskärningen, som inträffade i Stadsträdgården, ska ha varit att den misstänkte antastade en flicka eller kvinna. När två personer gick emellan blev de knivskurna av gärningsmannen.

Man begärs häktad

Den misstänkte, som förekommer i polisens register sedan tidigare (men inte för våldsbrott), greps kort efter händelsen.

Under fredagen hölls förhör med den misstänkte, i närvaro av försvarare. Efter polisens fortsatta utredningsarbetet med tekniska undersökningar och analyser samt efter ytterligare förhör som hållits med vittnen, så har nu jouråklagare lämnat en häktningsframställan till Uppsala tingsrätt.

– Det kommer att ske en häktningsförhandling någon gång under måndagen, säger Robin Simonsson vid Åklagarmyndighetens pressjour.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.