Två män döms för att ha köpt sex av samma minderårig

Uppdaterad
Publicerad

Två män ska genom en hemsida kontaktat en minderårig för att köpa sex. Nu döms de av Uppsala tingsrätt till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst.

Under året 2016 arbetade polisen tillsammans med socialtjänsten med ett projekt som riktades mot minderåriga som sålde sexuella tjänster på internet. Under arbetets gång upptäcktes en hemsida där sexuella tjänster såldes, och man började titta närmare på vilka som var aktiva på hemsidan.

Man kontaktade en användare, den mindreårige, som ville bryta sig loss från sitt liv och samarbetade med polisen med att identifiera män som hade köpt sex av hen. Polisen fick även tillgång till målsägandes telefon, och kunde därmed identifiera hundratals personer som varit i kontakt med hen.

Nu döms två män för att ha under olika tillfällen ha köpt sexuella tjänster av den minderårige. De båda döms till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. En tredje man prövades även i rätten, men frikändes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.